top of page

2016.07.01

Vekker FC a 2015/2016 tanévben

Vekker Fc egy olyan klub ahol 12-20 év közötti fiúk számára játékos foci edzés tartunk,ahol a biblia értékeit közvetítjük a fiatal férfiaknak,amiben egy becsületes, jószívű és szeretetteli emberképet helyeznek példaként a felnövekvő generációk számára. A tanévben több alkalommal rendeztünk bajnokságokat több hasonló klub között,amit a Josiah Venture misszió támogat és szervez,külföldön is. https://www.josiahventure.com/
Célunk: a fiatalok számára értékközvetítés,családok erősítése, barátságok kötése és erősítése, vidám légkör, egyéni lelki, mentálhigiénés állapot javítás, állapot megőrzés.
A Veszprémi Keresztény Közösség és a Veszprémi Iránytű Alapítvány támogatásával a klub égész évben, heti 1 alkalommal tartott kispályás foci alkalmakat,10-15 fiatal számára.

A focialkalmakat követően beszélgetések voltak a fiatalokat érintő témákról a Biblia fényében.

A focialkalmak minden bizonnyal folytatódnak a következő tanévben is. Információért keress bennünket bátran elérhetőségeinken!

2016.01.15

Palánta Országjáró Bábmisszió

A Palánta Misszió a bábelőadások sokféle előnyét kihasználva írja bábelőadásait, hogy a látott darabok a gyermekek életét megérintve, rövid és hosszú távon is hatást fejtsenek ki. A bábdarabok a kicsik számára ismerős környezetben, otthon a családban, vagy az iskolában játszódnak, és olyan hétköznapi problémákat vetnek fel, melyek bármelyikünkkel előfordulhatnak. Itt azonban minden problémamegoldáshoz a Biblia nyújtotta alapokhoz térnek vissza, amellyel egy becsületes, jószívű és szeretetteli emberképet helyeznek példaként a felnövekvő generációk számára. A Bábmisszió célja, hogy  minél több óvodás és általános iskoláskorú kisgyermeknek átadják ezeket a kívánatosnak talált erkölcsi alapokat és értékendet. Ebben segítenek országszerte azok az elkötelezett bábcsoportok, melyek valamilyen keresztény gyülekezethez tartoznak, és amelyek a környékükön található oktatási intézményeket látogatva adják elő a darabokat. A legtöbb előadás Karácsony és Húsvét előtt van, amikor Jézus születését, illetve Jézus halálát és feltámadását ismerhetik meg a kicsik egy történetbe ágyazva. Emellett vannak ünneptől független darabok, melyek családi napok, nyári táborok kitűnő kísérő programjai lehetnek. A látott bábdarabhoz minden esetben kapcsolódik egy zenés mese CD, illetve a Palánta Posta újság, ami különböző feladatokkal, történetekkel egyaránt szól gyerekeknek, szülőknek és nevelőknek.

A Bábmisszió Veszprém megyében tevékenykedő (jelenleg egyetlen) csoportja szoros kapcsolatot ápol a város környéki kisebb települések iskoláival, ahova az ünnepi időszakban már mint régi ismerősök térnek vissza. Jó érzés, hogy a csapatot barátként várják és fogadják. Különösen nagy öröm, amikor pedig új intézménnyel sikerül felvenni és létrehozni a kapcsolatot. A veszprémi bábcsapat a Veszprémi Keresztény Közösséggel együttműködve, a Veszprémi Iránytű Alapítvány támogatásával kb. 1000 gyermeket, és ezáltal több száz családot ér el egy-egy bábszezonban, és mindig szívesen fogadja a segítő kezeket.

2015.07.05

English summer camp

2015. június 29. és július 4. között került megrendezésre az első Summer English Camp. A középiskolásoknak megrendezett angol nyelvű tábor a Veszprémi Iránytű Alapítvány támogatásával jött létre az amerikai Josiah Venture ifjúsági missziót végző szervezet és a Veszprémi Keresztény Közösség közös szervezésében. A helyszínt a festői Vajtán található, szépen felújított Zichy-kastély volt, mely tökéletes helyet biztosított a változatos programoknak. A délelőttök intenzív angol nyelvű tanfolyammal teltek, melyet az Egyesült Államokból érkezett önkéntesek tartottak. A foglalkozások tematikusan az elmúlt évtizedek kiemelkedő eseményei, felfedezései köré épültek, változatos, szórakoztató feladatokkal. A megérkezés délutánján felmérték a táborozók angol tudását, hogy mindenki a megfelelő csoportba kerüljön. A délutánokat színes programok töltötték ki: sportversenyek, vízi versenyek, csapatvetélkedők alkalmával mérhették össze a táborozók a kitartásukat, ügyességüket, tudásokat. A kora esti alkalmak során Pál apostol életét tanulmányozták Rob Trenckmann, a Josiah Venture magyaroroszági vezetőjének a segítségével. Az ezt követő kiscsoportos beszélgetések során a fiatalok a saját életüket is kicsit megvizsgálhatták. Az esti takarodó előtt izgalmas, a már sötét parkerdőben zajló csapatjátékokban, tábortűz melletti beszélgetésekben és éjszakai vízi játékokban is volt részük a táborozóknak. A táborban tizenhatan vettek részt, és már az elején nyílt, közvetlen légkör alakult ki, melynek köszönhetően tartós barátságok alakultak ki a hét végére.

2013.10.05

Őszi gyereknap

2013. október 5-én került megrendezésre az Őszi gyermeknap a Veszprémi Iránytű Alapítvány szervezésében. Az esemény interaktív gyermekprogrammal kezdődött kezdődött, 8 állomásos vetélkedővel, melyen 20-22 gyerek vett részt csoportokba szerveződve. Az állomásokon különböző ügyességi, készségfejlesztési, tudásbeli feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, amelyek helyes megoldásáért tallérokat kaptak, amit a rendezvényen egy liciten különböző egészséges életmóddal kapcsolatos dologra elkölthettek. Fellépett a Napsugár Együttes az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány támogatásával. Az előadáson az egészséges életmóddal kapcsolatos dalok hangoztak el interakív módon a gyerekek bevonásával. A gyerekek közös énekeket énekeltek az előadókkal az egészségről, környezetvédelemről, biztonságról, táncoltak. A Veszprémi Keresztény Közösség bábcsoportjának előadásában a Szeretetre vágyó süni című bábelőadást nézték meg a gyermekek szüleikkel együtt, ami az emberi szeretet, barátság, segítségnyújtás, megbocsátás témakörére irányította a figyelmet.Az esemény zárásaként szeretetvendégségen vettek részt a gyerekek és felnőttek.

2013.09.23.

Márk evangéliuma színjáték

A 90 perces előadás Márk evangélium teljes történetét dolozta fel. A darab egy kör alakú térben játszódott (ld. kép). A Márk Drámában nem voltak jelmezek, nem voltak kellékek, nem voltak mikrofonok, nem volt narrátor, és nem volt kötött forgatókönyv. A Márk Dráma erejét a világtörténelem legjelentősebb személyének élettörténete adta.

​Az előadásokat nagy sikerrel, 80 fős nézőtérre berendezett telt ház előtt játszotta el 3 alkalommal (2013.09.20-21-22) a 15 lelkes amatőr "színész", akik teljesen hétköznapi emberek, hétköznapi módon mutatták be Márk evangéliumában olvasható megtörtént eseményeket, és hozták olyan közelségbe az evangéliumot, amennyire a mai 21. századi ember számára lehet. A Biblia nem életidegen, nem egy szűk csoport számára szól, nem idejét múlt, hanem a modern, felgyorsult világunkban igenis van mondanivalója Jézusnak, aki szelíd hangján, bölcsen ma is szól Neked a szeretetről, a reményről, a hitről, a megbocsátásról, a földi és mennyei dolgokhoz való viszonyulásról, a megváltásról, a feltámadásról. "Akinek van füle hallja"

2012.12.31.

"Az én történetem 1." könyv kiadása

12 élet, amit Jézus Krisztus megváltoztatott és jobbá tett. Megtörténhet Veled is.A kiadvány beszerezhető személyesen a Veszprémi Keresztény Közösség Istentiszteletein, vagy megrendelhető az alapitvany.iranytu@gmail.com email címen keresztül.

2013.03.01.

Gyermektanítói képzés

Az Iránytű Alapítvány közreműködésével indult útjára az egy éven át tartó képzéssorozat, amelyen 15 veszprémi és 4 székesfehérvári önként jelentkező vesz részt, akik elhivatottságot éreznek abban, hogy gyerekekkel komolyabban foglalkozzanak, és számukra játékosan, kreatívan, ötletesen közvetítsék Isten igazságait.

A képzéseket a Reménység Magjai Alapítvány vidám, gyermek tanítói tartják, akiknek az innovatív és interaktív módszertana kapcsolatokon és tapasztalatokon alapul.

A képzés célja az, hogy e szemléletmód és módszertan alapján tanító hitoktatók legyenek képezve, és ezáltal a gyerekek és fiatalok élete a keresztény értékrend szerinti pozitív irányban formálódjon, változzon.

 

Az alábbi témákban zajlanak az egész napos foglalkozások:

1. félév

  • Az evangelizáció alapteológiája, tapasztalati tanítás.

  • Bibliatanulmányozás, Sorok (Kreatív bibliai tanítás), A mesélés művészete, Tanulási  stílusok

  • Érzelmi intelligencia, A mese szerepe a nevelésben

  • A játék szerepe a nevelésben, A bibliai tanítás eszközei, 

  • Fegyelmezés, Korosztályi jellemzők

2. félév

  • Kreativitás, kreatív imára tanítás, imaötletek, elhívás

  • Nehezen kezelhető gyermekek tanítása

  • Drámapedagógiai gyakorlatok

  • Hitfejlődés, társas fejlődés, gyerekprogram-szervezés, énektanítás

  • Bábozás, kézműves ötletek, lelki növekedés

 

A tanfolyam végén, okleveles gyermek tanító lesz aki sikeresen levizsgázik. Hitoktatási feladatok végzésére,és saját gyermek nevelésben is használható a megszerzett gyakorlati tudás.

A képzések 2013.márciustól 2013. márciusig tartanak.

 

 

bottom of page